MULȚI NU ÎNȚELEG PĂCATUL LUI ADAM

0
Adam și Eva

Adam și Eva

Distribuie acest articol

Adam și Eva nu au fost scoși din Rai pentru că au mâncat din pomul oprit, ci pentru că nu s-au smerit și nu s-au pocăit că au făcut asta. Altfel nu are niciun rost acel: “Adame unde ești” … și continuarea.
Că doar știa Dumnezeu unde sunt și ce au făcut, dar ca un părinte pe copiii lui îi provoacă la dialog și la asumarea faptei.
Ei erau ca niște copii, neavând niciun fel de experiență de viață. Se copiau reciproc.
Eva a mâncat prima. Dar Adam a fost întrebat primul de ce a făcut asta.
Adam a dat primul vina pe Eva. De atunci tot mereu bărbatul dă vina mai ales pe femeie … pentru multe … pentru nefericirea sa în general. Însă lipsa lui de smerenie și bunătate îl face nefericit. Dar mulți încă nu înțeleg aceasta și continuă să-și înmulțească nefericirea prin nesmerenie.
Așa că, neamul omenesc a ieșit din Rai prin nesmerenia bărbatului și nu prin greșeala femeii. Nesmerenia este cel mai mare păcat.
Că doar de aceea se și spune: “Păcatul lui Adam”. Hristos a șters păcatul lui Adam prin Jertfa de pe Cruce și Smerenia Sa dumnezeiască.
Mântuitorul Iisus Hristos este Noul Adam.
Iar unii sfinți spun că nu a pierdut neamul omenesc prin Adam cel vechi, cât a câștigat prin Hristos – Noul Adam.
Așa știe Dumnezeu să facă mereu, să transforme tot răul în Bine, în timp și dincolo de timp, prin Bunătate și prin Purtarea Lui de Grijă față de propria Creație, cu o iubire fără de sfârșit și greu de exprimat în cuvinte.
Însă, bărbații misogini și mai ales afoni din punct de vedere teologic, o tot dau cu vina Evei și mai fac și glume proaste pe seama ei.
Dar, asta e, fiecare prin ceea ce face și afirmă își dă pe față propria capacitate de înțelegere și caracterul personal. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *