Ce mai înseamnă căsătoria pentru tinerii de astăzi?

0
Foto: FB.com

Foto: FB.com

Distribuie acest articol

Atunci când întrebi ce este căsătoria majoritatea tinerilor vor răspunde că este uniunea între doi oameni ce se iubesc. Dar dacă toți se căsătoresc din dragoste de ce asistăm din ce în ce mai mult la familii destrămate? Care este cu adevărat sensul căsătoriei?
Lăsând deoparte căsătoriile unde unul din soți este abuzat fizic sau psihic, lucruri ce nu trebuie tolerate, restul căsătoriilor se destramă pentru că cei doi au renunțat mult prea repede.
Fie vorba de bani, carieră, egoism sau implicarea altor persoane, căsătoriile de astăzi ajung în impas din cauza lipsei valorilor comune.
De ce nu știe un tânăr să definească căsătoria, sensul ei și cum poate fi ea gestionată? Pentru că de cele mai multe ori nu știe adevăratul scop al acesteia.
Singurul scop este mântuirea, cei doi cer binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a începe un drum împreună ce are ca finalitate mântuirea.
Orice alt motiv nu-i poate împlini, nici iubirea, nici banii, cariera etc.
Cei doi devin un singur trup, peste care se așează harul lui Dumnezeu, dar nu e suficient pentru a avea garanția unei căsătorii fericite.
Este de datoria celor doi să țină cont de următoarele valori și să le lucreze: smerenia, respectul, jerfa permanentă, fidelitatea, ascultarea, bunătatea, blândețea și iubirea, toate acestea fiind valori creștine.
Dacă este să luăm antonimele acestora vom vedea faptul că societatea de astăzi ne învață să fim invers. Să fim mândri, egoiști, să avem mereu dreptate, să fim vicleni, să trecem peste încercări și nu prin ele, să înșelăm, să ne ascultăm doar pe noi, să spunem lucrurilor pe nume și să cunoaștem mai multe iubiri.
De ce este greu pentru un tânăr astăzi să se căsătorească și de ce auzim tot mai mult că este simplu doar să se cunoască și să trăiască în concubinaj? Pentru că nu îl cunosc pe Dumnezeu, pentru că nu își recunosc limitele și caută cu disperare o iubire muritoare.
De ce dăm înapoi din fața greutăților căsătoriei și preferăm să căutăm la nesfârșit o altă persoană? Pentru că ne lipsește realitatea.
Într-o lume în care imaginea de pe rețele de socializare este tot ce contează, unde înșelarea este la un click distanța, nu trăim prezentul cu celălalt ci o lume virtuală în care tot ce nu ne aparține e mai important.
Într-o astfel de lume, în fața greutăților reale tindem să dezertăm închizându-ne în propriul nostru egoism.
Căsătoria nu poate fi decât prin și în Hristos. Reușita ei este dată de lucrarea valorilor creștine și de rugăciune. Căsătoria este un teren de bătălie, unde înveți să te asemeni lui Dumnezeu, iar vinovatul nu e niciodată celălalt ci tu însuți.

Constantin Răzvan Popovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *