Orice intenție de instaurare a dictaturii medicale este inadmisibilă și trebuie respinsă cu maximă fermitate

0
Foto: Părintele Sofian Costea, credit; Lumina Cuvântului

Foto: Părintele Sofian Costea, credit; Lumina Cuvântului

Distribuie acest articol
Orice intenție de instaurare a dictaturii medicale, atât prin instituirea vaccinării obligatorii, cât și prin obligarea la alte tratamente, este inadmisibilă și trebuie respinsă cu maximă fermitate, pentru că nimeni nu are dreptul, nici să încalce și nici să restrângă în vreun fel drepturile și libertățile fundamentale ale omului

Iubiți prieteni,

Atât împlinirea vocației și a chemării de slujitor, cât și pregătirea juridică și psihologică pe care o am, mă îndeamnă stăruitor la exprimarea unui punct de vedere clar și hotărât, referitor la importanța protejării și garantării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, mai ales intr-o lume și o Europă în care se constată numeroase abuzuri și grave încălcări de drepturi și libertăți. 
Acest aspect s-a putut constata cu mare ușurință în perioada restricțiilor de acum câțiva ani, fiind binecunoscut faptul că, inclusiv în România au fost date 300.000 de amenzi declarate neconstituționale, a fost declarată ilegală instituirea purtării măștii și, de asemenea, instanțele au stabilit nelegalitatea stărilor de alertă succesive și a tuturor restrângerilor de drepturi și libertăți. 
În același timp, forțarea unor largi categorii de oameni la asumarea de tratamente medicale (vaccinarea obligatorie) și, totodată introducerea așa- numitelor "certificate verzi", pe baza cărora se permitea circulația persoanelor, toate aceste aspecte ne arată cât de grosolan au fost încălcate drepturile și libertățile fundamentale ale omului și cât de grave au fost abuzurile, la care au fost supuși cetățenii din mai toate țările lumii.
Nu mai vorbim de anularea, practic a drepturilor care vizează exercitarea liberă a manifestării credinței, fiind bine cunoscut faptul că li s-a interzis credincioșilor participarea la slujbele Bisericii, inclusiv în noaptea prefăcută în zi a Învierii Domnului, aspect unic în decursul istoriei Bisericii noastre.
Așadar, atât din încălcarea, restrângerea și chiar confiscarea unor drepturi și libertăți, cât și din interzicerea accesului la hrana duhovnicească, oferită de către Sfintele Taine ale Bisericii, se poate observa în mod clar cât de puternice au fost abuzurile din acea perioadă. 
De aceea, este de-a dreptul inacceptabil și de neconceput ca, în urma constatării tuturor abuzurilor înfăptuite, să mai vedem și astăzi diverse persoane publice și diferite personaje politice, care să propună, în continuare tratamente medicale obligatorii sau care să vorbească despre vaccinare obligatorie. 
O astfel de atitudine nu trebuie să se regăsească, în nici un caz, nici în strategii ministeriale, nici în politici guvernamentale și nici în alte acte normative. 
Se știe că există numeroși specialiști, care vorbesc despre efectele adverse extrem de grave ale tratamentelor experimentale din perioada restricțiilor și, de aceea impunerea sau obligarea la tratamente medicale nu trebuie să se mai producă niciodată. 
Principiul care trebuie să predomine, în ceea ce privește îngrijirea sănătății omului este deplina libertate decizională a persoanei, care, după o foarte bună informare, mai ales în privința riscurilor, a vulnerabilităților și a efectelor adverse, pe care le prezintă un anumit vaccin sau un alt tratament medical, poate lua hotărârea, dacă își asumă sau nu un astfel de tratament. 
Numai regula consimțământului liber informat trebuie să stea la baza asumării unui tratament medical și în nici un caz, nici un fel de obligativitate. 
Să-L rugăm, așadar pe Bunul Dumnezeu să le dea înțelepciune tuturor celor care au putere decizională, pentru a-i face pe deplin conștienți de faptul că libertatea este darul inestimabil, pe care Sfânta Treime i-l oferă omului, dar pe care nici un conducător din această lume nu are dreptul, nici să-l confiște și nici să-l încalce. 

Protos.Dr. Sofian Costea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *