Crucea eternității Euharistice.

1
Foto: FB.com

Foto: FB.com

Distribuie acest articol

În gradina Getsimani, Hristos nu a vorbit doar pentru timpul acela, nici doar pentru momentul contextului aceluia, ci pentru eternitate, paharul Lui Hristos este paharul in care se varsa necontenit jertfa mielului, sub lamele ascutite si coltii lupilor varsatori de sange ceresc si prigonitori de Dumnezeu, pana la sfarsitul lumii… Hristos nu s-a cutremurat de perspectiva nelegiuiților care veneau spre Dânsul cu arme, lumini de torțe și făclii, pentru ca sosise ceasul ca Fiul Omului să se dea în mâinile păcătoșilor, spre a fi osândit la moarte pe Cruce. Nu asta, L-a cutremurat pe Hristos, nu aleea care ducea spre gradina Getsimani si pe care El putea auzi armele furisate si pregatirile şoptite ale trădării în noaptea păcatului… pe Hristos L-a cutremurat vederea aleii care duce din Gradina Getsimani catre sfarsitul lumii si catre eternitatea Marii Judecati, alee presărată cu nenumarate cruci, cu nenumaratele tradari viitoare, cu sirul prea-lung de iude tradatoare, cu zilele intunecate de lectiile neinvatate, cu prigonirea Potirului Euharistic, cu atacarea Sfintei Biserici, cu biciuirea Sfintei Euharistii, cu Mielul care-Şi varsă sângele la Epicleza, cu oamenii care-I întorc spatele, cu indiferență şi cu inimi împietrite… Hristos a vazut tot restul istoriei iar pe El L-a cutremurat si formalismul inghetat al ecusoanelor poleite cu aur…
Sfântul Evanghelist Luca ne spune:
„A ajuns într-un chin ca de moarte, și a început să Se roage și mai ferbinte; și sudoarea I se făcuse ca niște picături mari de sânge, care cădeau pe pământ“(22, 44). Aici vedem acelasi Sfant Sange care se preface din vin, in Potir, care se varsa pentru iertarea pacatelor noastre si ce este aceasta, fratilor, daca nu Mila si Dragostea Lui Hristos care se face pe Sine, prin jertfa, in Epicleză, act Euharistic??? Dumnezeu, Arhiereu, Preot şi Miel şi… om în acelaşi timp… ce Taină! În acea grădină Hristos a făcut Liturghie în Eternitate! Liturghia tuturor Liturghiilor Lumii!
Nu de frică sangereaza Hristos, ci de prea Sfânta Lui Dragoste… Ce fac cei care intorc spatele Lui Hristos la Sfanta Liturghie, fugind sau interzicand Euharistia, altceva decat ca-L abandoneaza pe Hristos in gradina Getsimani ori ca-L tradeaza iar si iar si iar si iar…. când, de fapt, ar trebui sa raspundem chemarii la Cina Cea De Taină….
„Părintele Meu, de este cu putință, treacă de la Mine paharul acesta, dar nu precum voiesc Eu, ci precum voiești Tu“ (Matei 26, 39).

Sursă: FB.com

1 thought on “Crucea eternității Euharistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *