Captură foto: FB.com

Captură foto: FB.com

Distribuie acest articol

Jurnaliștii Recorder au ieșit și în această seară (notă: 25 sept) la rampă pentru a ne flutura “documente” împotriva unor persoane implicate în afaceri ilegale. Până aici nimic nemaivăzut în spațiul public, diferența o face profesia acestora: sunt PREOȚI.
Iată cum acest nou episod își consolidează drumul spre succes! Ingredientele necesare rămân experții în presa de scandal, asocierea preoților cu actele de corupție și implicit cu banii.
Nu voi nega sau comenta aici despre persoanele implicate în această anchetă sau despre vinovăția unora sau a altora, preferând să las autoritățile să își desfășoare activitatea în mod responsabil.
Doresc în schimb să prezint această poveste și dintr-o altă perspectivă și anume a celui care la sfârșitul acestui documentar rămâne, din păcate, cu o idee clară în minte: Preoții ne fură banii!
La bazele jurnalismului regăsim câteva principii clare dintre care subliniez: Prezintă mai multe puncte de vedere și perspective!!
Cu toate acestea, jurnaliștii Recorder “au descins” în biserici și i-au filmat și intervievat pe preoții “inculpați” duminica, în timpul Sfintei Liturghii, în hainele preoțești. Rezultatul? Profanarea clară sacrului în “virtutea adevărului” și asocierea clară a preoților, din slujitori ai lui Dumnezeu, în argați ai banilor.
În viziunea Recorder, scopul pare că scuză mijloacele, dar ce ar trebui să reținem este faptul că o astfel de situație nu este o regulă general valabilă. Aștept din partea Recorder un documentar în care să se regăsească și preoții care de ani de zile construiesc oportunități pentru cei în nevoie.
Faptul că ei nu sunt mediatizați nu înseamnă că nu există!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *