Nu, domnule Solomon, nu ai dreptul să-ți bați joc de orice, pretextând că jignirea e o artă!

0
Foto: FB.com

Foto: FB.com

Distribuie acest articol

Bula progresistă țipă din toți rărunchii “Ortodoxia e cenzură, suntem stat laic!”
Și dacă e așa, ne-am dori să îl vedem pe dl. Solomon făcând un film despre Mahomed, exact în aceeași notă cu care a făcut “Arsenie” – mistocareala ieftină și jigniri aduse credincioșilor. S-ar putea numi “Mohamed și visarea la virgine”.
Și să proiecteze un așa film într-un stat laic și democrat precum… Germania, să zicem. Sau în oricare alt stat laic și progresist care mustește de musulmani, de unde s-au scos simbolurile Crăciunului ca să nu se lezeze islamiștii.
De ce nu, în Franța lui Charlie Hebdo?!
Ar fi foarte interesant să facă domnul Solomon un film, tot așa, în aceeași notă, despre Haredi – evreii ultraorthodocși – pe care să îl proiecteze în Israel. Să îi portretizeze cu aceeași bataie de joc tipic progresistă!
E, cum ar fi, domnule Solomon?! Credeți că ați fi întâmpinat cu aplauze?!
Nu, domnule Solomon, nu ai dreptul de a ridiculiza pe nimeni pentru credința pe care o are. Indiferent care ar fi ea! Mojicia și lipsa celui mai elementar respect față de exercitarea unui drept garantat de Carta Drepturilor Omului și de Constituția României nu este artă. Este o ofensă și o încălcare gravă a dreptului la imagine!
Ati merita și chiar ar trebui să fiți dat în judecată și să plătiți daune poporului român!
Așteptăm, pentru a vă dovedi impartialitatea, un film în același registru despre Mohamed și un altul despre Israel Ben Eliezer, “Baal Shem Tov”!. Să vedem cu toții ce părere vor avea cei vizați direct! Istoria recentă arată că ați risca, în cel mai bun scenariu, lapidarea.
Foto: imagine din timpul PlanDemonium, când evreii ultraortodocși Haredi au refuzat să se supună regulilor tâmpite și a ieșit scandal cu forțele de ordine.
Cum ar reacționa acești credincioși dacă ar fi prezentați în țara lor, într-un film documentar tendențios și nesimțit, drept o gașcă de retardați, cum a făcut domnul Solomon cu creștinii ortodocși români?!

Sursă: Diana Maria, site social.

„Creștinii din Sibiu și-au manifesta dezaprobarea față de proiecția parodiei despre pr Arsenie Boca dar nu au fost ascultați. Dacă era vorba despre altă religie probabil toate televiziunile erau acolo și intra pe rol legea ce incrimina discursul urii, mai plătea și amendă regizorul. Dar, de, noi suntem îngăduitori cu cei ce aruncă cu noroi în valorile și personalitățile României. Bine că există filmul „Poarta Albă” care a aduce un contur frumos al celui ce a fost părintele Arsenie Boca, merită (re)văzut!” – a scris Eduard Dumitrache pe un site social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *