Am văzut că se tot vorbește despre un anume film în care un cunoscut ieromonah este parodiat iar mai multe instituții au cerut interzicerea difuzării filmului. Deși în ultima perioadă se tot promovează o anumită categorie de persoane pro…. știți voi începe cu L și termină în cine mai știe ce literă a alfabetului, cândva se termina cu T, totuși există o franciză care se numește “Fast and Furious” și de fiecare dată a fost promovată ideea de familie, rugăciune și cruce. Doar ultimul film, “Fast X”, care a debutat în luna mai pe primul loc la box office-ul nord-american, a început cu 67,25 milioane de dolari. Producţia a acumulat 267,3 milioane de dolari la nivel internațional, depășind pragul de 300 de milioane global. Primul film din franciză a fost difuzat în 2001 iar de atunci nu există film în care să nu fie promovată ideea de rugăciune înainte de masă, cina luată împreună cu familia și prietenii care sunt considerați parte din familie. Adică ideea aceasta de unitate, nu de fast food, fiecare mănâncă separat sau folosesc telefoanele în timpul mesei. Deci pe lângă acțiunea caracteristică filmelor americane, există și câteva momente cheie care se tot promovează în fiecare film, în special ideea de a lupta pentru familie. Adică te-ai luat de unul, te-ai luat de noi toți.
Păi și cum nu a comentat nimeni că “băi ce ne băgați crucea și însemne religioase”? Adică nu a vociferat nimeni că “Ce ne tot spălați pe creier cu familia voastră, băi înapoiaților “? Nu s-a dus nici ateu sau pro ligibist să zică că se simte jignit de însemnele religioase din film și ideea promovării de “familie” ? Poate au fost comentarii. Cine știe? Sigur nu le știu eu.
Este foarte interesant totuși cum a rezistat 22 de ani această franciză.
Deci dacă vrei să dovedești că ești mare și tare în producția de filme, nu realizezi un film care ține isonul cu trendul, ci produci un film care nu este în ton cu trendul. În ziua azi nu trebuie să fii mare regizor ca să îți bagi filmul pe Netflix sau alte platforme. Ai băgat două, trei idei de “elgibitist” și gata, ai succes. Dar și promovezi valorile religioase, familia și ideea de unitate iar apoi filmul tău să fie vizionat la nivel mondial, abia atunci poți spune că da, chiar ai realizat ceva. Știu, veți spune că “Hai mă că oricum era difuzat. Vorbim de filme de acțiune”. Da, așa este. Dar ideea de credință, cruce, rugăciune și familie ar fii putut dispărea după al doilea sau al treilea film. Toate acestea încă sunt și după 22 de ani de la primul film. Este ușor să faci un film în care iei în batjocură credința, preoții, promovezi “elgibitisme”, mai greu este să faci un film în care promovezi credința, familia, unitatea și totuși să ai succes.
bro I really like your writing slot dana