Universitatea din București reiterează apartenența sa la progresism și globalism în dauna iubirii de țară și a prosperității naționale.
Rectoratul s-a apucat el să se exprime politic în loc să aibă grijă de buna funcționare a învățământului universitar.
Se arată pe Unibuc.ro că „Universitatea din București reiterează în mod ferm angajamentul său pentru orientarea euroatlantică a României și valorile democratice care sunt intrinseci statului român și națiunii române.” Adică? Adică voința poporului nu ar reprezenta valorile democratice, orientarea euroatlantică? De ce este necesară o astfel de exprimare din partea unei Universități ?
Tot în articolul cu pricina se menționează Constituția, anume Art. 148 și 149, ceea ce se menționează și în Carta Universității din București, la Art. 5, cum ar fi „stat de drept, democratic și social, respect pentru demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic”. Îi atrag atenția domnului Prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, că aceste valori au fost menționate și promovate doar de către candidatul la prezidențiale Călin Georgescu, nu de către doamna Lasconi care are mai multă grijă de Ucraina decât de nevoile românilor, contrar a ceea ce observ că își dorește articolul publicat cu „binecuvântarea” dumneavoastră pe unibuc.ro.
Ni se atrage atenția că „nu trebuie să uităm tragediile și suferințele provocate în istoria noastră de regimurile nedemocratice, autoritare, dictatoriale din secolul XX, și nici victimele legionarismului și comunismului”. Evident că nu trebuie să o facem, dar iată, toate regimurile politice din ultimii 34 de ani, dimpreună cu sistemul de învățământ, nu au pus accent pe adevărată istorie a românilor, pe iubire de țară, pe ceea ce românii au suferit din pricina comunismului ateu, pe ceea ce înseamnă cu adevărat democrație. De ce se dorește prin orice mijloace lichidarea mediatică a unui candidat votat de majoritatea românilor care și-au exercitat dreptul de a vota, de ce se îndeamnă la ură, la proteste și manipulare? Ce treabă are Universitatea din București cu procesul de votare?
Domnule Prof. univ. dr. Marian Preda, de ce nu ne spuneți direct cu cine să votăm? Așa era în comunism, ordinul politic se executa, nu se discuta! Noi, românii, ar trebui să ne cerem scuze că am adus în turul 1 al prezidențialelor pe Călin Georgescu?
„Universitatea din București respinge ferm orice formă de dictatură”, asta se exprimă în articolul menționat, păi care este pericolul pentru formarea unei noi dictaturi? Apărarea românilor? Recuperarea resurselor naționale? Apărarea copiilor de ideologiile anormale? Ridicarea țării din genunchi, așa cum a stat de 34 de ani în fața Europei? Sincer, nu vă este rușine?
Vă mulțumesc, aveam dubii, acum m-am convins datorită dumneavoastră să votez cu CĂLIN GEORGESCU!