Sursă foto: Doxologia.ro

Sursă foto: Doxologia.ro

Distribuie acest articol

Există o mare analogie între acceptarea pecetei lui antihrist și primirea Botezului creștin. Botezul nu este valid decât dacă este acceptat voluntar. Acesta este sensul întrebărilor: “Te unești cu Hristos? (..) Și crezi Lui (adică în El)? (..) Și te închini Lui?” Dacă răspunsul la aceste întrebări ar fi negativ, sau dacă răspunsul ar fi pozitiv, dar obținut prin presiuni din partea unor forțe exterioare, botezul nu ar valid. Pur și simplu Duhul Sfânt nu ar lucra asupra celui cufundat de trei ori în apa Botezului. Tot la fel va fi și cu pecetea lui Antihrist: nu va avea efect asupra primitorului decât prin acceptarea voluntară a ei. De aceea se vor strădui să convingă lumea ca să o accepte de bună voie, iar în caz contrar îi vor extermina fizic pe cei care o refuză.
Prin Botez se devine membru deplin al Sfintei Biserici. Botezul reprezintă intrarea în “sistemul” lui Hristos. Acceptarea pecetei lui Antihrist va produce același efect imediat, adică introducerea în sistemul antihristic. Prin Botez se primesc toate darurile Duhului Sfânt necesare mântuirii, prin pecete se primesc toate influențele demonice distrugătoare de suflet.
Botezul este ireversibil; cel botezat nu se mai poate boteza a doua oară, chiar dacă apostaziază și revine la credință mai târziu. Tot la fel și pecetluirea este ireversibilă. Cel pecetluit nu se mai poate elibera de efectul pecetei. De aceea mulți apostați s-au reîntors prin pocăință în sânul Sfintei Biserici, dar nici un pecetluit nu va putea face acest lucru, Apocalipsa fiind categorică în acest sens.
În concluzie, acceptarea pecetei lui Antihrist reprezintă un adevărat botez demonic, o fuziune a ființei umane cu puterile demonice și o definitivă lepădare de Dumnezeu. Orice păcat se poate ierta omului, dar primirea pecetei lui Antihrist nu va avea iertare. De aceea se vor arăta pe pământ Ilie și Enoh, propovăduind pocăința și întoarcerea la Dumnezeu, și avertizând lumea să nu accepte pecetea lui Antihrist. Martiriul suferit atunci de către opozanții la sistemul antihristic va fi un botez al sângelui, o minunată posibilitate de mântuire. Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte! Așa să ne ajute Dumnezeu!
Preotul Sorin Croitoru de la Mantova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *