Cine câștigă bani de pe urma suferinței copiilor bolnavi și a mamelor care ajung la spital?

0
Distribuie acest articol

Nu cu multe zile în urma, am ajuns cu fetita noastra Eva la un spital de urgenta din capitala, cu o problema acuta, care din pacate, a necesitat si internarea. Am ajuns la spital pe la ora 21, si dupa controlul din camera de garda si analize, a rezultat ca este nevoie sa fie internata. Am ajuns într-un spatiu de tranzitie, unde credeam ca vom sta 1-2 ore, însa am asteptat aproape 7 (sapte) ore, pana s-a terminat procedura de internare, si am ajuns în sfarsit cu Eva în salonul de pe sectie. Deci, am ajuns la spital la ora 21, si pana am ajuns la salon, se facuse deja ora 4 dimineata. Si nu e un caz singular, cam asa se intampla cu toti copii veniti sa se interneze impreuna cu un parinte, dar si cu orice român care se interneaza, inclusiv la urgenta. Iata si de ce.
Din cate am inteles, la toate spitalele de stat din tara, inclusiv cele de urgenta este înca in vigoare o prevedere aberanta: aceea de a se efectua obligatoriu teste covid la internare, atat Antigen, cat si PCR. Daca rezultatul testului Antigen iese mai rapid, cel de la PCR dureaza mai multe ore, si internarea nu se face pana nu iese rezultatul. Testele PCR se fac la un laborator privat extern, unde se trimit de la spital, dar nu cate unul, ci atunci cand se strang mai multe. Asa ca, ai de asteptat suplimentar in camera de garda, pana se aduna un numar suficient de pacienti, ca sa se trimita un nou lot de teste. Din acest motiv, am stat absolut inutil in camera de garda cu copilul cel putin 5 ore in plus.
Insa aici nu e vorba de mine, ca sunt barbat si nu e o tragedie sa stau in picioare sau pe un calorifer 6-7 ore. E vorba despre copiii bolnavi, care trebuie sa stea atatea ore într-un spatiu de tranzitie, cu lumina puternica deasupra capului, fara sa poata sa adoarma, si e vorba despre mamele lor, care, ingrijorate, triste si obosite, sunt obligate sa stea in picioare sau inghesuite pe marginea unui pat atatea ore, pana cand sa fie internate.
Si de ce toata aceasta chinuiala suplimentara, absolut inutil adaugata la suferinta si oboseala unor mame si copii? Pandemia de covid e declarata încheiata de mult, atat la nivel mondial, cat si european si national. Cui mai folosesc aceste teste, care sunt decontate din banii nostri ai tuturor celor care platim contributii la sanatate? Oare unii dintre cei care au decis ca aceasta testare inutila sa fie in continuare obligatorie in spitalele din Romania primesc niste comisioane grase de la laboratoarele private care primesc bani grei din bugetul de la sanatate? Am inteles, prin toate ministerele sunt niste “baieti destepti” care gasesc scheme prin care sa capuseze bugetul de stat, dar chiar sa faci bani pentru masini de lux, croaziere exotice si petreceri de fite din suferinta suplimentara a unor copii bolnavi si mame coplesite, e cam prea mult…
Rusine sa va fie, domnule ministru Alexandru Rafila, pentru ca permiteti acesta situatie sa continue în spitalele din România! Cat timp îi veti mai obliga pe românii care ajung sa se interneze sa faca aceste teste inutile, pe care le achitam cu totii? Ajunge.

Sursă: Andrei Dinca, FB / Foto: qbebe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *