Foto: FB.com

Foto: FB.com

Distribuie acest articol

Daniel Bălaș, fostul preot – bietul de el a fost caterisit și acuma lovește din toate direcțiile în biserică – a dat publicității recent o convorbire telefonică pe care a purtat-o cu Înaltpreasfințitul Teodosie. Cică așa “dezvăluiri” cum face el, mai rar.
Dar dincolo de comentariile tendențioase si distorsionate ale lui Bălaș – omul e rătăcit grav de tot – cine stă să asculte ce spune Înaltpreasfințitul nu poate trage decât o concluzie, care e cât se poate de evidentă.
Si anume că ierarhul îi vorbește fostului preot extrem de politicos, blând, foarte atent și cu preocuparea evidentă de a îl îndrepta pe cel căzut din preoție. Răbdarea și blândețea nu-s caracteristici ale vremurilor noastre, dar Înaltpreasfințitul le are din plin.
Mereu mi s-a părut din altă lume dispoziția Înaltpreasfințitului de a încerca să îndrepte chiar si pe cei care îi fac rău. Adică în primul rând pe aceia. De fapt, în lumea în care toți promovează ca scop unic al desăvârșirii “iubirea de sine” si “acceptă-te așa cum ești”, chiar e din altă lume să vrei să salvezi sufletul în primul rând al celui care ți-a făcut rău. Ba chiar pe mulți căzuți, știind foarte bine ce le poate pielea, i-a ținut aproape ca să îi îndrepte, chiar cu prețul răului pe care i-l făceau dânsului. Într-o lume total secularizată, nu-i ușor de înțeles spiritul ăsta de sacrificiu, jertfa până la abandon total pentru aproapele al cărui suflet se pierde.
Acuma aveți dovada și în înregistrarea lui Bălaș. După tot circul făcut, cu o milă si o răbdare incredibile, Înaltpreasfințitul îl cheamă la el, să îl îndrepte. Bine, nu vă recomand să ascultați, că îi faceți vizualizări preoțelului, puteți să mă credeți pe cuvânt.
Mi-e și milă de Bălaș, Dumnezeu să îl ierte, că nu știe ce face, atunci când lovește în Înaltpreasfințitul.

Cristina Leordeanu, FB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *