„Elefantul din cameră există și nu poate fi ignorat: femeile au nevoie de soluții reale, de sprijin concret în criza de sarcină”

0
Foto: Oana Nechifor

Foto: Oana Nechifor

Distribuie acest articol

O femeie povestește pe un grup despre trauma avortului care îi macină sufletul de 7 ani și caută ajutor specializat. Spune că a fost într-o relație toxică, că nu a primit susținere, că nu a știut nimic despre ce impact va avea această decizie pe termen lung la nivel emoțional și psihologic.
Îi răspunde un specialist, care în loc să-i recunoască durerea și să o încurajeze să facă terapie pentru a depăși trauma, îî enumeră diferite motive pentru care în situația ei nu avea ce altceva să facă decât avort. Asta în condițiile în care la unele femei durează și 20 de ani până să poată vorbi deschis despre cum le-a afectat avortul și să caute sprijin.
Avem nevoie de un update serios în ceea ce privește mentalitatea, la toate nivelurile. Elefantul din cameră există și nu poate fi ignorat: femeile au nevoie de soluții reale, de sprijin concret în criza de sarcină, nu să li se repete la nesfârșit ideea falsă că avortul le rezolvă toate problemele, pentru că au constatat că nu s-a întâmplat asta, deși au sperat că așa va fi.
Ai trecut prin trauma unui avort și cauți sprijin? Sună la *8282, linia Roua Bună a Centrelor ROUA. Suntem alături de tine!

Alexandra Nadane, FB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *