Sălceanu Laurențiu Vlad are nevoie de tine!

0
Foto: FB.com

Foto: FB.com

Distribuie acest articol

Povestea lui Sălceanu Laurențiu Vlad este una copleșitoare pentru noi ,familia si cei apropiați lui . La vârsta de 18 ani și-a luat viața în propriile mâini și a plecat in străinătate , mai exact în Spania . Acolo a muncit timp de 15 ani , cu bune și cu rele , cu suișuri și coborâșuri așa cum este viața oricărui om . Mereu și-a ajutat familia și pe cei apropiați lui cu orice a putut , a fost mereu un om cu sufletu mare , săritor pentru oricine avea nevoie de el . Îi plăcea enorm viața , era sufletul petrecerii la orice eveniment și oferea numai energie bună . După cei 15 ani de Spania , și-a dorit mult o schimbare radicală în viața lui , și s-a mutat in Uk ( Regatul Unit ) . Acolo a venit la verișorul lui , care avea o afacere,mai exact un Fast food , și a început sa lucreze cu el timp de 6 luni . După cele 6 luni , a plecat in România in concediu unde trebuia să stea 3 săptămâni și să revină înapoi , era chiar ziua lui și își dorea să o sărbătorească alături de cei dragi . Însă Dumnezeu a avut un alt plan pentru el , un plan care i-a schimbat viața pentru totdeauna și la care nimeni nu se aștepta !
După împlinirea celor 38 ani de viață avea să i se întâmple un accident banal însă destul de grav . Fiind cu prietenii lui din copilărie și din satul natal la un grătar , intr o zi de duminică (30.07.2023) s-au relaxat la o piscină de curte , o piscină gonflabilă asemănătoare cu cea pentru copii însă aceasta era pentru adulti .
Într-un moment de distracție cu toții în piscină , a sărit în cap de pe marginea piscinei . Acela a fost momentul în care toată viața lui a luat o altă întorsătură ! Imediat cum a sărit , și-a rupt coloana in zona cervicală , nu s-a mai putut mișca absolut deloc . Prietenii lui din piscina au sesizat pe loc problema , și l au scos imediat din piscină . Au sunat la salvare și de acolo a început calvarul pentru noi toți . A fost dus de urgentă la spitalul din Ploiești, acolo întâlnind un doctor foarte mâhnit și deranjat ,a început sa urle efectiv la mama lui Laurențiu și spunând ca acest om numai are nici o șansă la viață și că ei nu au ce să îi facă , așa că o să îl trimită imediat la Spitalul de Urgentă din Bucuresti , mai exact la Spitalul Bagdasar ! Am plecat de urgentă cu el acolo , în salvare i se tot repeta atât lui Laurențiu care era perfect conștient ,cât și mamei lui că nu are nici o șansă să și mai revină și că sunt doar două variante : ori moare ,ori rămâne paralizat pe viață !
Ajunși la Bagdasar la urgențe , l-au preluat imediat să îi facă un CT și să decidă ce se va întâmpla mai departe .Doctorul a decis să îl opereze cât mai curând pentru a putea să îi salveze viața . Ne-au spus să ne pregătim de ce este mai rău pentru că șansele lui de supraviețuire sunt de doar 5% , și în cazul în care printr-o minune , supraviețuiește , cu siguranță va rămâne o legumă pentru că diagnosticul era foarte crunt: Traumatism vertebro-medular cervical , fractură a vertebrei C3/C4/C5 .
Pe data de 1.08.2023 l-au operat, după 3 ore și jumătate de așteptare ,doctorii ne-au anunțat ca operația a descurs cu succes , și printr-o minune , Laurențiu a supraviețuit . A stat internat la etajul 8 secția Neurochirurgie timp de 6 zile pentru a putea fi monitorizat să nu facă vreo complicație după operație , iar apoi Luni pe 7.08 l-au mutat la etajul 10 la secția de recuperare ! O secție care doar poartă numele de “recuperare “ însă nu este nici pe departe ceea ce ar trebuii să fie . După ce am observat că Laurențiu nu are parte de o îngrijire corespunzătoare cazului lui , ba mai mult , l au lăsat să moară de sete ( găsindu-l cu buzele lipite și sângerând ), s-a înecat în timp ce a fost hrănit de asistente și nimeni nu l-a băgat în seamă , timp în care a refuzat să mai mănânce de frică să nu moară înecat , am discutat cu doctora care se ocupa de cazul lui dorind să îl mutam la o clinică de recuperare în Târgu Mureș . Bineînțeles că răspunsurile care ni s-au dat au fost “ oricum el nu are șanse , de ce doriți să îl mutați , că acolo va face ce face și aici , că mai bine rămâne aici, etc . Însă noi am insistat să îl luam de acolo cât mai urgent pentru că văzusem cu ochii noștri că dacă va rămâne in acest spital , nimic bun nu i s-ar fi întâmplat . Timp de 3 săptămâni ne am luptat cu sistemul medical ca să îl putem muta de acolo , să îi dam o șansă la viață . Pe data de 21.08 am reușit să plătim o ambulanță privată și să il mutam la clinica din Tg Mureș . Imediat ce a ajuns la clinică , i s-au făcut din nou toate analizele și a început recuperarea . Singura problemă este ca recuperarea la această clinică implică costuri foarte mari , fiind o clinică privată , însă nu am avut de ales știind ca este singura lui șansă . Costurile încep de la circa 1500 RON pe zi cel puțin în prima lună . Vă pot atașa facturile de la clinică , plățile se fac de doua ori pe săptămâna . Doar in prima săptămână costurile au ajuns la suma de 8982 RON !!!

Mai multe detalii la: Alexandru Scurtu, FB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *