„Pensionarii cenușii, îmbătrâniți înainte de vreme, își numără tremurând monedele pentru a-și cumpăra o pâine sau sunt forțați uneori să caute prin gunoaie…”

0
Foto: FB.com

Foto: FB.com

Distribuie acest articol

Ma gandesc la socrii mei, pensionari in Spania. Lunea merg la cursuri de imbunatatire a memoriei, oferite pt sume modice celor in varsta. Apoi iau masa la un restaurant unde pensionarii beneficiaza de asemenea de meniuri la preturi speciale. Doamnele se pot coafa si isi pot face manichiura si pedichiura, tot asa, la preturi foarte mici pt cei pensionati. Martea merg la cursuri de engleza, miercurea pot merge la pictura sau desen, joia la modelaj si vinerea pot alege altceva dintr-o lista lunga de cursuri ce le sunt oferite pentru a-i ajuta sa socializeze si sa se dedice unor hobby-uri care sa ii bucure.
Soacra mea merge de 3 ori pe saptamana la aqua gym, ar putea merge la masaje si la tot felul de terapii la preturi derizorii pentru varstnici, merg amandoi in excursii minunate la preturi speciale si se bucura de o multime de reduceri si avantaje oferite de o tara care stie sa isi pretuiasca batranii. De aceea ii vezi pe strada frumos imbracati, aranjati, eleganti, veseli, tinanadu-se de mana sau savurandu-si relaxati cafeaua, berea, vinul sau mese copioase, cu trei feluri, la terase.
Asta in timp ce in Romania pensionarii cenusii, imbatraniti inainte de vreme, ca niste umbre ce bantuie bolnave farmaciile, isi numara tremurand monedele pentru a-si cumpara o paine sau sunt fortati uneori sa caute prin gunoaie…

Autor: Sasha Svet, FB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *