Maica Domnului, Fecioara Maria

Maica Domnului, Fecioara Maria

Distribuie acest articol

În Pateric a fost o întâmplare în care un călugăr tânăr era ispitit foarte mult de patima desfrânării și venea diavolul în chip de înger de lumină să-i spună ce să facă pentru a scăpa de poftă.
Călugărul avea în chilia lui doar o icoană cu Maica Domnului.
Îi spunea să scoată “acel chip de femeie” din chilia lui și nu va mai fi luptat de pofta spre femei …
Călugărul tânăr a mers la un călugăr mai bătrân cu viață sfântă și i-a spus cum vine îngerul la el și ce îl învață să facă.
Atunci călugărul bătrân i-a spus:

Du-te la chilia ta liniștit și, de va mai veni acel înger să-ți spună ce ți-a mai spus, tu așa să-i spui: “Prefer să desfrânez cu toate femeile din Alexandria Egiptului, dar eu icoana Maicii Domnului nu o voi scoate din chilia mea !!!”
Așa a făcut călugărul tânăr, iar, când diavolul a venit din nou în chip de înger și l-a întrebat de ce nu a scos icoana Maicii Domnului din chilia lui, acela i-a spus cum la învățat bătrânul …, iar diavolul, turbând de mânie, i-a zis:

Te-ai dus la moșneagul acela ticălos, el te-a învățat cum să faci … că tu singur nu ai fi știut de vicleșugul meu, călugăr prost ce ești !!!
Și în felul acesta s-a descoperit că, de fapt, era un înger căzut și nu înger bun, s-a făcut nevăzut, lăsând în urmă un miros urât.
Din clipa aceea, călugărul tânăr nu a mai fost luptat niciodată de duhul desfrânării, iar Maica Domnului l-a ajutat cu harul ei, prezent în icoana ei din chilia lui.
Ce mult contează să ai un povățuitor duhovnicesc înțelept și să nu cazi în deznădejde orice ți s-ar întâmpla în lumea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *