Cum poți fi Lumina lumii dacă te îmbraci în întuneric?

0
Captură foto: FB.com

Captură foto: FB.com

Distribuie acest articol

Am văzut ca în Germania, în “biserica” protestantā, AI a început deja sa participe si să genereze “slujbe” . Inteligența artificială a ținut deja prima “cateheză” / predicā… sute de “credincioşi”, au fost prezenți şi s-au rugat împreuna cu AI / inteligența artificială. Şi uitându-mă, am văzut urâciunea pustiirii care face ultimele repetiții pentru a veni la locul cel Sfânt, în ALTARUL Bisericii Ortodoxe, SINGURA Biserică.
Vedeți voi? Toate se leagă… chat GPT întocmeşte predica rapid, are acces nelimitat si spontan la toate resursele de pe internet, are toate argumentele necesare si probabil cele mai bune, pentru a motiva religios-ecumenist oamenii. Are toate argumentele psihologist-spiritualiste, pentru a te face sa te rogi in lacasul lor, Sa spui “Doamne, Doamne!”, doar ca, nu oricine va spune “Doamne, Doamne” se va inchina in Duh si in Adevar.
“Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri” Matei. Cap. 7.
Va fi imposibil sa rezisti daca ai apucaturi spiritualiste, new-age-iste, daca ai infectat Ortodoxia cu psihanaliza si psihoterapie, daca ai amestecat Tainele cu psiho-sociologia şi conveniența socială, daca NU AI CREZUT! Reflexele tale mentale te vor pierde, când vei incepe sa asculti argumentele AI. Intr-o lume in care AI face “cateheza” si tine predici si liturghii, singura certitudine este ORTODOXIA!
Iata de ce spun: cum puteti, fariseilor si carturarilor, sa sustineti ca “biserica” protestantă, greco-catolică şi papistaşismul au SFINTE TAINE? CE SFINTE TAINE? Alea “savarsite” de AI??? Cum puteti sa ne indemnati la unire cu ei, in numele iubirii? Unire cu cine? Cu AI? Cum puteti sa spuneti ca Biserica Ortodoxa traieste in lume si ca trebuie să dialogam cu ei, sa participam la rugaciunile si seminariile lor, la intrunirile lor, caci “si ei au dreptate si Adevar”? Exista oare alt dialog posibil cu lumea, din partea Ortodoxiei, decât MARTURISIREA DREPTEI CREDINTE SI SĀ AMINTIM LUMII CA S-A INDEPARTAT DE DUMNEZEU, DE ADEVAR, DE HAR. Când vezi ca Europa cade, cand vezi ca lumea rataceste, orice “dialog” interconfesional nu poate fi decat in sensul MARTURISIRII DREPTEI CREDINTE. Cum poți fi sarea pământului de la masa tâlharului ucigator de Dumnezeu? Cum poti fi lumina lumii, din tenebrele inteligentei artificiale, din colturile intunecate ale cancelariilor calfelor si ucenicilor, cum poti fi lumina lumii daca te imbraci in intuneric? Cand Mavrichi leapada ARMURA LUI DUMNEZEU, definind Biserica Ortodoxa ca “martor al Adevarului” si nu mladita a Lui Hristos si purtatoare de Sfinte Taine, in psihologismul fetid al canalului spre ratacire (cu flacara pe litera L), al progresistilor Agache, atunci realizezi ca dialogul cu lumea, cu vremurile, nu poate fi decat in sensul SFÂNTULUI RADICALISM al Mărturisirii Adevărului. Daca lumea occidentala a devenit o cetate a lepadarii, cum mai poti vorbi de “valorile” ei? Oare nu vezi roadele pomului? Oare poate pomul bun face roade rele si pomul rau, roade bune? Oare nu cumva dupa rodul lor, dupa rodul AI vom cunoaste lucrarea necuratului? Si daca ei, nu vor să primeascâ Adevarul, oare nu cumva ar trebui sa-i lasam si nici praful din cetatile lor, sa nu-l primim pe talpile noastre?
“Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieşind din casa sau din cetatea aceea, scuturaţi praful de pe picioarele voastre.
Adevărat grăiesc vouă, mai uşor va fi pământului Sodomei şi Gomorei, în ziua judecăţii, decât cetăţii aceleia”
Sfânta Evanghelie după Matei. Cap. 10

Sursă FB.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *