Sursă foto: Doxologia.ro

Sursă foto: Doxologia.ro

Distribuie acest articol

Sunt tot mai mulți acesti psihopati. Iata marturisirea unei fete gasita pe internet. Va rog distribuiti pentru a constientiza cat mai multa lume aceasta tulburare si cat de mult poate afecta pe cei dragi (acestia isi pierd si mai mult increderea in ei, ajung la durere mare sufleteasca, depresie etc.)… – avertizează psihologul Ioana Cătălina Pavel pe un site social.


“…De asemena simte nevoia sa faca pe victima mereu, sa ne faca sa ne fie mila de el, sa ii fim indatorati pentru NIMIC, sa ne fie chiar teama daca nu-l ajutam in vreun fel. In momentul cand ii reprosez lucruri pe care le face nelalocul lor, el este de gheata, vad in ochii lui ca pentru el, vorbesc limbi straine. Am crezut un timp ca e mai prostut si nu stie, apoi ca e nesimtit si le face intentionat sa ma necajeasca, dar apoi mi-am dat seama le face si nu-si da seama de nimic, le face din plictiseala, pentru ca oricum nu le constientizeaza. Problema e ca m-a facut sa imi pierd increderea in mine, sa ma subestimez, sa ma supun lui, sa ma simt indatorata, si sa-mi fie teama, si sa n-am curajul sa-l parasesc, desi ma secatuieste de energie si de rabdare. Pur si simplu in loc sa inlatur un rau, ma adaptez. Pentru el nu sunt un om, o iubita, o persoana, care are sentimente si care trebuie iubita, sunt un fel de trofeu, si se comporta ca si cum as fi un obiect. De fapt cu toata lumea se comporta asa, de la parinti la colegi de serviciu, la prieteni, ac***a cu acestia o relatie tip parazit.
Vreau sa am puterea sa recunosc ca acest om nu are constiinta si nu simte ceea ce noi ceilalti simtim, sa nu mai incerc sa-l fac pe el sa inteleaga pentru ca nu va intelege niciodata, si sa nu ma mai las pacalita de farmecul lui superficial si sa nu mai sufar, pentru ca altfel imi voi pierde mintile. Te aduce in stare sa crezi ca tu esti nebuna si ai nevoie de ajutor. Partea proasta e ca eu, chiar am nevoie de ajutor . Si as vrea sa le deschid ochii oamenilor care au astfel de persoane in preajma, sa nu le mai caute scuze si sa incerce sa relationeze emotional cu ei, ci sa fuga, pentru ca acesti oameni sunt bolnavi si periculosi, insa paradoxal arata la fel ca noi. Multumesc.”
Sursa: sfatulmedicului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *