Foto: Oana Nechifor, doxologia.ro

Foto: Oana Nechifor, doxologia.ro

Distribuie acest articol

Publicitate, vlogging, televiziune, rețele de socializare (facebook, instagram) sunt doar o parte din metodele prin care procesul de sexualizare, în special în rândul tinerilor este impus.
Fie că vrei sau nu mintea îți este agresată constant cu imagini sau clipuri amorale prin care se dorește prezentarea normalității.
O “normalitate” în care trăsăturile fizice le surclasează nu doar pe cele intelectuale dar mai ales pe cele sufletești.
Prin fiecare click, fie că vrei sau nu apar tot felul de pagini în care sunt prezentate tot felul de false vedete, faimoase pentru felul în care arată.
A vinde sau a nu vinde, aceasta e întrebarea zilele noastre pentru că “a fi” a căzut în desuetudine, probabil în spatele primului filtru de instagram.
Într-o astfel de lume, tânărul, dornic să se afirme, să fie apreciat și popular va trebui să aleagă, dar mai ales să înțeleagă ce este cu adevărat folositor.
În tot acest context în care valorile morale au fost răsturnate societatea atentează și la o transformare a credinței într-un nou concept, cel al spiritualității.
Imposibilitatea eradicării credinței a permis crearea unui subspecii denumită generic spriritualitate, în care omul trăiește o falsă libertate, un mixt de valori a căror finalitate duce spre un antropocentrism, depărtat de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *